Geboren Laken (Belgie) 1827 – overleden Den Haag 1888.


Een prachtig gedetailleerd schilderij met voorstelling van een rivierlandschap met op de voorgrond een houten zeilschip met enkele personen aan boord. Daarachter op de oever een landhuis met uitkijktoren omringd door bomen. Op de achtergrond de meanderende rivier in een Hollands landschap met een zeilbootje en molen.
Het schilderij is in een uitstekende staat, en gevat in een zeer mooie bijpassende “Flippo” lijst.
Gedateerd 1855.

Destrée studeerde aan de Tekenacademie in Den Haag onder Bartholomeus van Hove en Andreas Schelfhout. Hij schilderde voornamelijk (rivier) landschappen en strandgezichten in een aan de romantiek verwante stijl, waarbij met name de invloed van Schelfhout duidelijk herkenbaar is. Veel van zijn werken zijn topografisch en gesitueerd in of nabij Den Haag en Scheveningen, maar hij schilderde ook in de polders en op de Veluwe, met name in Oosterbeek en bij Arnhem. Ook reisde hij naar Duitsland en werkte daar onder andere in de omgeving van Potsdam.
Destrée woonde het grootste gedeelte van zijn carrière in Den Haag en was lid van de Pulchri Studio. Hij stelde internationaal werk tentoon en was met name populair in Duitsland. In 1882 exposeerde hij op de Parijse salon. Hij overleed in 1888, op bijna 61-jarige leeftijd. Diverse van zijn werken zijn te zien in het Teylers Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Gemeentemuseum Den Haag.