Prachtig groot en uniek olieverf op doek van de Nederlandse schilder Henk Bellaard. Een ijzig winters, en besneeuwd, riviergezicht met afgemeerde tjalken en roeibootjes. Op de achtergrond een kade met enkele huizen. Zelfs wappert de Hollandse vlag nog op een boot in het verschiet.
Het schilderij is in een uitstekende staat, zonder restauraties, en gevat in een bijpassende zilverkleurige lijst. Afmeting doek: 60 x 100 cm.   Prijs: € 700,00

Bellaard, Hendrik Johannes (Henk)  werd op 16 november 1896 in Dordrecht geboren en overleed op 14 maart 1975 in Hilversum.
Hij begon zijn opleiding in Dordrecht bij M.P. (Rinus) de Reus.
Daarna les van M. Adamse. In de jaren ’20 van de vorige eeuw woonde hij in Utrecht en kwam in contact met beeldend kunstenaars als Karel van Seben en Annie Borst Pauwels . Hij is lid geweest van de ‘Studietekenclub’ in Bilthoven en sloot zich in 1934 aan bij het Tekengenootschap ‘Het Krijtje’ in Utrecht. Henk Bellaard begon zijn werkzaamheden als decoratie schilder voor bedrijven. Hij heeft aan verschillende groepstentoonstellingen deelgenomen. Hij was al sinds 1943, en werd in 1947 benoemd, als leraar bij het Stichts Genootschap Artibus en was ondermeer de leraar van Frans Ruwel.