Frits Johan Goosen, geboren Hilversum 1943

Leuk Hollands wintergezicht met voorstelling van een man met zijn hond in een besneeuwd polderlandschap met wilgen. Het schilderij is in uitstekende staat, zonder restauraties en fraai ingelijst.
Frits Goosen tekende en schilderde al op jonge leeftijd. Een opleiding in die richting was niet mogelijk vanwege de financiële situatie. Na zijn dienstplicht vervuld te hebben ging Frits Goosen aan het werk. In 1976 werd Frits Goosen alsnog professioneel kunstschilder. Aanvankelijk heeft hij eerst 3,5 jaar voor de kunstschilder en kunsthandelaar Hans van Moerkerken uit Weesp gewerkt. Van Moerkerken gaf hem aanwijzingen en heeft Frits Goosen het schildersvak geleerd. Hij maakte toen meestal werk in de trant van de romantiek. Frits Goosen is met name een schilder van rivieren en havens met schepen, maar heeft ook veel Hollandse landschappen vereeuwigd.
Naast tentoonstellingen in Nederland exposeert Frits Goosen regelmatig in o.a. Zwitserland, Noorwegen, Engeland en de Verenigde Staten. Tijdens zijn schilders loopbaan heeft hij diverse prijzen gekregen, en in 1990 is hij gekozen tot lid van de “Royal Society of Marine Artists”.