Prachtig mooi los geschilderd stilleven, geheel in zijn eigen stijl,  van een boeket anemonen in een aardewerk vaas. Het doek is in een prima staat en mooi bijpassend gelijst.

Derk Willem Meelis was een Nederlandse schilder, geboren in Deventer en leefde van 1872 – 1958. Hij volgde de eerste tekenlessen in zijn geboortestad en trok vervolgens naar Amsterdam. Hier werd hij opgeleid aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus en volgde avondcursussen bij de Rijksacademie van beeldende kunsten. Hij kreeg les van onder andere Georg Sturm, August Allebé, Carel Dake en Barend Wijnveld.
Met Co Breman schilderde hij wanddecoraties voor de in 1895 gehouden wereldtentoonstelling in Amsterdam. Breman huurde in 1897 de “Oude Brouwerij” aan de Torenlaan in Blaricum en Meeles, Elias Stark en Douwe Komter trokken er bij in. De kunstenaars worden gerekend tot de tweede generatie van de Larense School. Meeles gaf ook enige tijd les in Amsterdam en aan de ambachtsschool in Deventer. In de eerste jaren van de 20e eeuw kocht hij “de Vlasschuur” in Laren (NH) en keerde terug naar het Gooi. In 1913 trouwde hij met de schilderes Loes van Groningen (1884 – 1970).
Meeles schilderde in een naturalistisch-impressionistische stijl en maakte onder meer stillevens, landschappen en genrevoorstellingen. Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag werd er in 1932 in Hotel Hamdorff in Laren een jubileum expositie gehouden die werd geopend door Jhr. Van Nispen tot Sevenaer (burgemeester van Laren) en in aanwezigheid van burgemeester Klaarenbeek van Blaricum.
Derk Meelis overleed in 1958 op de leeftijd van 86 jaar.